torsdag 8. mai 2008


Timbaland - shcok value

Timbaland eller Timothy Z Mosely som han egentlig heter er en amerikansk artist som startet karrieren sin i 1993. Timbaland ble født i Virginia 10 mars 1972. I mesteparten av karrieren har han vært en produsent for andre artister og derfor er han ikke så veldig kjent. Timbaland har jobbet med artister som Aaliyah, Mary J. Blige, Ludacris, Nelly Furtado, Madonna, og Justin Timberlake.

Det var likevel ikke før 2006 at han ble verdenskjent etter samarbeidet med Nelly Furtado. I 2007 fikk han like stor suksess sammen med Justin Timberlake på future sex sounds albumet. Det siste samarbeidet han har hatt har vært sammen med artister som Madonna, og også dette har vært en stor suksess både i USA og Europa. Dette har gjort Timbaland til en av verdens mest populære produsenter og sanger. Han har nå gitt ut sitt eget album ”shcok value” som har fått gode kritikker over hele verden. Timbaland har så langt vunnet to grammy priser, en for ”sexback” og en for ”lovestoned” begge sangene ble produsert for Justin Timberlake. Tidlig i 2008 fikk han prisen for den beste sangskriver av ASCAP, som er en organisasjon for amerikanske sangskrivere.

Musikken han lager er veldig R&B / rap inspirert. Musikken han lager skiller seg ut på en måte som er ganske lett å høre at det er hans ”sound” uten at du føler at sangene blir like. Sanger som ”Give it to me”, The way I are” og ”Scream” er de mest kjente og spilte men også de andre sangene er også ganske gode.


Coveret viser Timbaland i en mørk dress i et rom med lite lys og på bakgrunnen ser vi en skygge som ikke er hans. ”Shock Value” som står med rødt skrift er navnet på albumet. Det virker kanskje litt rart at han er kledd på den måten, men jeg synes likevel at det viser litt stil og er litt annerledes enn alle andre. Coveret passer godt til musikken, det er litt ”street” samtidig som det er stil.

Ingen kommentarer: